49,00 HRK
Bez poreza: 46,67 HRK
Dostupno
Proizvođač: Evenio
Model: Slikovnica
-
+

Kvalitetna slikovnica za djecu od 4-7 godina dviju autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević, magistre psihologije i terapeutkinje igrom u izdanju hrvatskog izdavača Evenio. Za predivne ilustracije zaslužna je Jelena Brezovec.

Mama kornjača i tata kornjača trebali su nešto obaviti pa su svoju kćer kornjačicu ostavili na čuvanju kod bake. Obećali su da će joj popodne donijeti njezin omiljeni slatki desert - jagode! Kornjača najviše na svijetu voli jesti jagode, stoga je cijeli dan maštala o njima. Popodne su roditelji došli po svoju djevojčicu. Kornjača im se jako obradovala jer su joj nedostajali. No nije zaboravila na jagode koje je očekivala, ali jagoda nije bilo. Mama i tata zaboravili su na svoje obećanje i nisu ih donijeli. Kornjača je osjetila tugu, potom ljutnju, odnosno osjećaj razočaranja.

Slikovnica se, kao što i sam naslov govori, bavi osjećajem razočaranja kod djece. Razočaranje je neugodna emocija koja se javlja kao posljedica situacije kada naša želja, nada ili očekivanje nije u skladu s onime što se dogodilo u stvarnosti. U razočaranju najčešće možemo prepoznati elemente emocija tuge, ljutnje i ogorčenosti (na drugoga) ili obeshrabrenosti (ako smo razočarani u sebe).

U ovoj priči o mami, tati i maloj kornjači, djeca će upoznati osjećaj razočaranja i naučiti kako ga prepoznati i imenovati kod sebe. Isto tako, naučit će da je u redu pogriješiti, ali se za pogrešna ponašanja treba znati i moći ispričati (bilo da se dijete treba ispričati roditeljima ili roditelji djetetu). Za osjećaj razočaranja postoji i olakšanje koje ova priča predlaže na svome kraju.

Terapeutske priče

Kornjača se osjeća razočarano spada u tzv. terapeutske priče. Što su terapeutske priče i kako pomažu djeci pročitajte na Evenio web stranici.

Dodatak sa savjetima za roditelje

Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svoga djeteta te da mu pomognu da na prihvatljiv način izrazi svoje osjećaje.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju