Paket od 4 slikovnice iz serije “Socioemocionalne kompetencije”
280,00 HRK
Bez poreza: 266,67 HRK
Dostupno
Proizvođač: Evenio
Model: Slikovnica
-
+

Za dob: 5 - 9 godina

Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj autorice su ove četiri slikovnice koje imaju za cilj razvoj socioemocioanlnih kompetencija kod djece. Kako bi odrasli u kompetentne, odgovorne, samopouzdane i stabilne pojedince, djeca trebaju od malih nogu naučiti neke vještine koje će im pomoći da se prilagode, ali i snose s drugim pojedincima, okolinom i društvom u cjelini.

U ovoj seriji pozabavili smo se sljedećim vještinama i kompetencijama: odgovornost, asertivno komuniciranje, samoregulacija emocija i samopouzdanje. Kroz simpatične dječje likove, svoje vršnjake, djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi mogu naučiti kako si pomoći u situacijama kada ih preplavljuju neugodne emocije poput straha, pasivnosti, ljutnje ili tuge. Kroz vrlo šaljive i maštovite priče, zajedno s likovima iz priča proći će kroz nevjerojatne epizode i zanimljiva iskustva koja im mogu biti od pomoći u njihovim svakodnevnim situacijama.

Slikovnice su također vrlo dobar alat roditeljima, odgojiteljima i učiteljima kao odgojno sredstvo s vrlo snažnim porukama koje otvaraju prostor za daljnje rasprave i učenje.

Naslovi u seriji o socioemocionalnim kompetencijama:

Gospođica Hoću - ASERTIVNOST ili ASERTIVNO KOMUNICIRANJE

Gospodin Iz i gospođica Po - ODGOVORNOST ili UČENJE O IZBORU I POSLJEDICI

Ana i gospodin Strahojed - SAMOPOUZDANJE i PREVLADAVANJE STRAHOVA

Mirko Bjesomirko - SAMOKONTROLA ili SAMOREGULACIJA EMOCIJA


 


Detalji